MIG  ANY

 

 

El Mig Any és una de les fites més importants per a tots els festers i, engüany, encara més per a la filà Vascos, doncs les properes festes seran especials, amb els esdeveniments que s´acosten.

 

Dia intens el del passat 20 d´octubre i, per als components de l´Esquadra d´en Mig, tremendament emotiu. Eixe matí per primera vegada vam veure materialitzat el disseny del tratje amb el que baixarem el proper 22 d´abril; en efecte, amb la bona “perxa” de Diego Quintanilla, es vam quedar bocabadats quan, en les instal·lacions de “El Molinar”, el vam veure plasmat en realitat. El disseny de David Blasco era preciós, però el tratje, ja confeccionat, va superar totes les expectatives. Tots vam poder admirar el seu senyoriu i, juntament amb Diego i Juan Miguel, responsables de la confecció, vam departir una bona estona sobre els detalls d´aquesta meravella.

 

També, i prèviament, anavem d´estrena, tal com es pot apreciar en la foto. Eixe dia, Xarli ens va donar el “polo mudador”, indumentaria oficial de l´Esquadra d´en Mig.

 

 

A continuació vam baixar a La Glorieta a gaudir, amb la resta de la Filà del magnífic dia de festa que ens esperava. L´ambient va ser inmillorable, amb una asistencia masiva de festers. Tots ells lluïen la samarreta amb el logotip de l´Esquadra d´en Mig. Inclús ens van acompanyar en el dinar el Director de La Unión Musical Albaidense y el compositor de la marxa cristiana en la que baixarem l´Entrà.

 

 

I, després, teníem una gran resposabilitat: hi havia que cuinar l´olleta. Tota la Filà confiava en nosaltres i no podíem defraudar-la. Es vam posar “manos a la obra” i al final, amb el talent culinari d´uns i el treball d´altres vam aconseguir una obra mestra de la gastronomia alcoiana.

 

 

Tant es així que les televisions més prestigioses del “mundo mundial” es

van fer ressò d´aquest esdeveniment. Gilberto i Xarli ja són figures mundials. Inclús Arguiñano els ha demanat autografs.

 

 

 

Finalment, el Jurat ens va comentar que l´olleta de la Filà Vascos estava entre les tres millors, juntament amb les dels Gusmans i Cordoneros. Ho van tindre molt difícil i van estar a punt de donar-nos el Primer Premi, empatats amb les altres dues filaes, però que, com el Reglament no ho permitia, no van poder fer-ho i, malgrat l´empat tècnic, ens van adjudicar el tercer lloc. De totes maneres, enhorabona al esplèndid equip de cuiners.

 

 

A poqueta nit, vam anar cap a la Filà, a menjar-se l´Olla, i després a formar pel carrer Sant Nicolau, on vam disfrutar de l´entraeta. Finalment, la festa va continuar per als més jóvens (quasi tots) i altres es van retirar a casa, després d´una jornada plena i vivencial.