Repertori

 

     Els tres balls que queden, són els que tradicionalment es ballaven, i que alguns encara es ballen en les festes de reis.
- La dansa de Tibi. La dolçaina i el tambor són els principals instruments en les festes de reis, i amb els que s'acompanya aquest ball tradicional i molt antic.
- El caragol. Ball interpretat per la dolçaina i el tambor, que s'acostumava a ballar antigament en les festes de reis. Deu el seu nom a les curves que van dibuixant els pasos, que s'assemblen a un caragol.
- El ball de les velles. La melodia d'aquest ball, s'interpreta actualment en el pregó de les festes de reis, que consisteix en l'anunci de les batalles entre els regnats moro i cristià. En el passat era ballat per les persones més majors.
     El grup té també en el seu repertori una missa adaptada al seu folklore, per a cantar-la en ocasions especials.

.
Dansa94.jpg (27576 bytes)
La dansa de Tibi, 1994
.
     Apart d'aquests balls, el grup també du en el seu repertori balls d'altres pobles. Una mostra d'ells són: el trompot (Ibi), jota rodà (Castalla), el ball de la safanòria (Castalla), seguidilletes de la foia (La Sarga), el fandango d'Onil, pedreguera de Benissa, el xafat de Crevillent, el bolero de Castelló...
.
Bolero.jpg (38211 bytes)
Bolero de Castelló, 1995
.
-fleizq1.gif (2194 bytes) Pàgina anterior