Hist˛ria

 

     La gent de Tibi, quan acabava la seua jornada de treball al camp, es reunia a la vora del foc en hivern, o al carrer en estiu, i es divertien entonant canšons i ballant al compÓs de la m˙sica. Poc a poc, aquesta costum va anar decrementant, ballant solament els dies de festa fins que es va  arribar a perdre del tot.
     En maig de 1956, un grup de jˇvens van aconseguir aprendre uns balls i canšons per a actuar un dia de festa. Els balls que van aprendre no eren els tradicionals de Tibi per˛, encara que sols va quedar en una manera de celebrar un dia festiu, all˛ significava que l'esperit de la cultura d'un poble, encara estava viu en la gent de Tibi.
.
Grup56.jpg (50553 bytes)
Tibi, maig de 1956
.
      Va ser l'any 1968, quan la mestra del "servicio social", D¬ Carmen va donar la idea a un grup d'alumnes, de recuperar el folklore de Tibi i formar un grup de danses. La idea va anar endavant, i amb l'ajuda de "la tia Concha", "el tio Pancheta" i "el tio Sandunguero", que encara recordaven la majoria de canšons i balls que es cantaven i ballaven antigament en Tibi, es va formar el grup de danses.
.
Concha.jpg (14662 bytes)
Tia Concha
.
     El componien cinc parelles de balladors: Paco i ManÝn, MartÝ i M¬ Aurora, Goyo i Luci, Capeteta i Maria, Isidro i M¬ Jes˙s i Pepito i Inma. A mÚs de les cantants: M¬ Teresa i Adita, i la rondalla: "El tÝo llapisera", Jaime, Milio, M˛vil, Vuelta, Francisco el curandero, Don Angel el secretari, etc...
.
Cantant.jpg (36918 bytes)
Cantant, 1968
.
     A partir de 1969 el grup de danses va comenšar amb les actuacions per pobles de la nostra provÝncia per˛, sols va actuar durant un parell d'anys, quedant-se Tibi durant 8 anys sense grup de danses.
.
PÓgina segŘent -fleder1.gif (2185 bytes)