Festes de Tibi

 

     El grup de danses, a més de les actuacions que realitzen per pobles de la nostra província i del nostre país, també actuen en dos de les festes de Tibi: en la festa de la Pedrera, i en les festes patronals en honor a Santa María Magdalena, patrona del poble. També hi ha que destacar les festes de reis, on els jóvens encara continuen la tradició de ballar en la plaça del poble (balls que du el grup en el seu repertori), amb els vestits tradicionals de Tibi.
.
Tibi.jpg (43273 bytes)
Vista parcial de Tibi
.
     Si alguna cosa hi ha que destacar en les festes de Tibi, és que no es celebren desfilades de moros i cristians com a tots els pobles dels voltants, encara que no podem dir que la batalla entre moros i cristians no està reflexada en cap festeig de Tibi, ja que en les festes de reis, es formen dos regnats, el moro i el cristià, i recorden la lluita entre moros i cristians amb el pregó.
     En les festes patronals, es celebra la tradicional soltada de vaquetes per els carrers, festa molt arrelada en Tibi i visitada per molts habitants de pobles veins, a més de les processons de la Santa.
.