Introducció

 

     El grup està format, aproximadament, per trenta persones, que es dividixen entre rondalla i balladors. La rondalla està composta per tretze músics, que toquen instruments variats com guitarra, bandúrria, llaüt i els tradicionals xaramita i tambor. Completa la rondalla la part de la cançó amb tres cantants. La resta del grup, la formen set parelles de ball que omplin d'alegria els seus pasos amb el repicar de les castanyoles.
     A més caldria afegir totes aquelles persones que col·laboren amb el grup però, que solen quedar en l'ombra, entre elles i principalment, les perruqueres i les dones que col·loquen els mantons.
.
Grup84.jpg (69166 bytes)
Tibi, 1984

.
    El grup de danses de Tibi, ha aconseguit recuperar gran part del vestuari, cançons i balls tradicionals de Tibi, i les seues actuacions mantenen vives les arrels i costums del nostre poble. A més, també s'ha dedicat a difondre la nostra cultura més enllà de les fronteres de la nostra regió i inclús del nostre país.
     Amb aquesta pàgina espere contribuir al desenvolupament del grup, i a la conservació i difusió de la tradició i cultura de Tibi.